Υαλοπετάσματα
Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Εκτύπωση E-mail

Τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή υαλοπετασμάτων αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο σε κτήρια γραφείων με μεγάλες επιφάνεις, δίνοντας ιδιαίτερη αισθητική και φωτεινότητα στους χώρους.

Τα υαλοπετάσματα ώς κατασκευές είναι ανθεκτικά στο χρόνο και δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν επιβαρύνουν την οικοδομή με επιπλέον βάρος. Δίνει την δυνατότητα στον αρχιτέκτονα να χρησιμοποιήσει προφίλ με ελάχιστη επιφάνεια αλουμινίου έως και καθόλου δίνοντας την οπτική αίσθηση ομοιόμορφης επιφάνειας υάλωσης. Ο σχεδιασμός των επιφανειών μπορεί να είναι επίπεδος, κεκλυμένος, κυκλικός ή να ακολουθεί τα βασικά δομικά στοιχεία του κτηρίου. Για τον αερισμό των χώρων τοποθετούνται προβαλλόμενα πλαίσια με μηχανισμό ή κουφώματα αλουμινίου διαφόρων τύπων. Σαν κατασκευή έχουν εξαιρετική μηχανική,θερμοδυναμική, ηχητική συμπεριφορά και μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά με άλλα υλικά όπως επενδύσεις αλουμινίου (etalbond), μάρμαρα & γρανίτες κ.λ.π

 

Το σύστημα υαλοπετάσματος Alousystem Curtain Wall Standard είναι για σταθερά και προβαλλόμενα υαλοστάσια, κατάλληλο για προσόψεις κτιρίων.

Tο κλασσικό αυτό σύστημα αποτελείται από κολώνες και τραβέρσες με εμφανείς πλευρές, πλάτους 60mm εσωτερικά και κουμπωτά καπάκια πλάτους 60mm για το εξωτερικό μέρος της κατασκευής.

Οι κολώνες παράγονται σε διάφορα ύψη ώστε να μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές στατικές απαιτήσεις.

Το σύστημα συμπληρώνουν κατάλληλα προφίλ για προβαλλόμενα υαλοστάσια, των οποίων ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να υπάρχει ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ σταθερού και προβαλλόμενου, για ομοιόμορφη εξωτερική εμφάνιση.

 

Υπάρχει η δυνατότητα πληθώρας κατασκευαστικών εφαρμογών, όπως σταθερά υαλοστάσια, τα οποία δέχονται διάφορα πάχη τζαμιών, από μονά 8 mm μέχρι διπλά με συνολική διάσταση 26 mm.

Επίσης υπάρχουν κατάλληλα προφίλ για τελειώματα, τοποθέτηση ανοιγομένου παραθύρου καθώς και για όλων των μοιρών γωνιακές κατασκευές.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς είναι τα εξής:

· Εμφανείς κολώνες και τραβέρσες πλάτους 60mm (εσωτερικά και εξωτερικά)
· Χρήση υαλοπινάκων από 8 έως 26 mm
· Άριστη στεγάνωση με υψηλής ποιότητας ελαστικά EPDM*
· Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση
· Πάχος προφίλ 1,5 ~ 2,5mm

* EPDM: Ethylene Propylene Diene Monomer Rubber

 

Το σύστημα υαλοπετάσματος Alousystem Curtain Wall Semi Structural ακολουθεί τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που θέλουν ελάχιστη εμφάνιση αλουμινίου στην εξωτερική όψη.

 

Χρησιμοποιούνται παρόμοιες κολώνες πλάτους 60mm για τα κατακόρυφα τμήματα, ενώ για τα οριζόντια χρησιμοποιείται ένα ελαφρού τύπου Ταφ "Τ".

Συνεπώς το βάρος των υαλοπινάκων κατανέμεται μόνο στις κατακόρυφες κολώνες, ενώ το ταφ "Τ" χρησιμοποιείται μόνο για λόγους στεγάνωσης, η οποία επιτυγχάνεται με τρία ελαστικά από EPDM*.

Ο σχεδιασμός των διατομών είναι τέτοιος ώστε στην εξωτερική όψη να υπάρχει απόλυτη συμμετρία και να μην ξεχωρίζουν τα σταθερά από τα προβαλλόμενα τμήματα.

Υπάρχουν επίσης κατάλληλα προφίλ για τελειώματα καθώς και για όλων των μοιρών γωνιακές κατασκευές.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς είναι τα εξής:

· Απόλυτη συμμετρία μεταξύ σταθερών και προβαλλόμενων τμημάτων.
· Ελάχιστη εμφάνιση αλουμινίου στην εξωτερική όψη
· Άριστη στεγάνωση με υψηλής ποιότητας ελαστικά EPDM*
· Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση
· Πάχος προφίλ 1,5 ~ 2,5mm

EPDM: Ethylene Propylene Diene Monomer Rubber

 

 

Το σύστημα Gutmann F60, είναι ιδανικό να καλύψει μεγάλο μέρος κατασκευών από υαλοπέτασμα.

Η ονομασία του συστήματος F60 επισημαίνει τα πλάτη κολώνας και τραβέρσας (60 mm πλάτος). Η χρήση του F60 δίνει το πλεονέκτημα στον κατασκευαστή να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο προφίλ για τις κολώνες και για τις τραβέρσες, γεγονός που απλοποιεί ακόμη περισσότερο την συναρμολόγηση.

Επίσης έχει μεγάλες δυνατότητες κατασκευών, όπως εμφανή καπάκια στο εξωτερικό μέρος, πλάτους 60mm καθώς και χωρίς εμφάνιση αλουμινίου (τύπου structural).

Υπάρχουν κατάλληλα προφίλ για τελειώματα, τοποθέτηση προβαλλόμενου παραθύρου, γωνιακές κατασκευές, όλων των μοιρών, καθώς και ειδική τραβέρσα για αποστράγγιση νερού.

Το σύστημα F60 είναι πιστοποιημένο από το εργαστήριο IFT του ROSENHEIM της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα που αφορούν την υδατοπερατότητα και αεροστεγάνωση είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, καθώς κατατάσσουν το σύστημα στις υψηλότερες κατηγορίες.

Τα εξαρτήματα και τα ελαστικά εισάγονται από τη Γερμανία και φέρουν πιστοποιήσεις, γεγονός που αναβαθμίζουν περισσότερο τη δυνατότητα κατασκευής.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς είναι τα εξής:

· Υψηλό επίπεδο στεγάνωσης σε αέρα και νερό
· Δυνατότητα πολλαπλών κατασκευών
· Άριστη ποιότητα ελαστικών και εξαρτημάτων
· Λειτουργικότητα και απλότητα στην κατασκευή
· Πάχος προφίλ 1,5 ~ 3mm

 

 

 

 

Tο σύστημα Gutmann F50 είναι ιδανικό να καλύψει μεγάλο μέρος κατασκευών από υαλοπέτασμα.

Η ονομασία του συστήματος F50 επισημαίνει τα πλάτη κολώνας και τραβέρσας (50mm πλάτος).

Η χρήση του συστήματος F50 δίνει το πλεονέκτημα στον κατασκευαστή να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο προφίλ για τις κολώνες και για τις τραβέρσες, γεγονός που απλοποιεί ακόμη περισσότερο την συναρμολόγηση.

Το σύστημα F50 έχει μεγάλες δυνατότητες κατασκευών, όπως εμφανή καπάκια στο εξωτερικό μέρος, πλάτους 50mm, καθώς και χωρίς εμφάνιση αλουμινίου (τύπου structural).

Επίσης υπάρχουν κατάλληλα προφίλ για τελειώματα, τοποθέτηση προβαλλόμενου παραθύρου, γωνιακές κατασκευές, όλων των μοιρών, καθώς και ειδική τραβέρσα για αποστράγγιση νερού.

Το σύστημα είναι πιστοποιημένο από το εργαστήριο IFT του ROSENHEIM της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα που αφορούν την υδατοπερατότητα και αεροστεγάνωση είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά καθώς κατατάσσουν το σύστημα στις υψηλότερες κατηγορίες.

Τα εξαρτήματα και τα ελαστικά εισάγονται από τη Γερμανία και φέρουν πιστοποιήσεις, γεγονός που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα κατασκευής.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς είναι τα εξής:

· Δυνατότητα πολλαπλών κατασκευών
· Άριστη ποιότητα ελαστικών και εξαρτημάτων
· Λειτουργικότητα και απλότητα στην κατασκευή
· Υψηλό επίπεδο στεγάνωσης σε αέρα και νερό
· Πάχος προφίλ 1,5 ~ 3mm

 

 
Loading
12345678910