Ειμαι Αρχιτεκτονας
Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Εκτύπωση E-mail

Υπολογιστικό Πρόγραμμα Uw.

Με τη χρήση του ειδικού λογισμικού μπορείτε να υπολογίσετε την θερμική απόδοση κουφωμάτων με συστήματα Αλουμινιου

Με τη χρήση των παρακάτω links μπορείτε να κάνετε download το λογισμικό για την θερμομόνωση, τις κλιματικές ζώνες αλλά και τα U values των συστημάτων της εταιρίας.

Υπολογιστικο Προγράμμα Uw:

 

Link Εντύπου

 

 

 

Aloumart.gr

 

Συνέντευξη με τον γνωστό αρχιτέκτονα Χ. Μπουγαδέλλη

Μελλοντικός ρόλος των συστημάτων στην Αρχιτεκτονική

Το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευής κουφωμάτων αρχικώς , αποδείχθηκε μετά από χρήση τεσσάρων δεκαετιών , να διεκδικεί τη μοναδικότητα εφόσον :

Δεν απαιτεί συντήρηση
Είναι φιλικό προς το περιβάλλον
Αντέχει στις εξωτερικές συνθήκες
Ανταποκρίνεται στις σχεδιαστικές απαιτήσεις ( αισθητική – λειτουργία)
Παρουσιάζει χαμηλό κόστος κατασκευής
Διαθέτουν μικρό ειδικό βάρος συγκριτικά με το χάλυβα και τον ορείχαλκο
Με τη χρήση θερμοδιακοπτόμενων διατομών δεν διαμορφώνουν θερμογέφυρες


Η συνεχής έρευνα για τη σύγχρονη εξέλιξή του προσφέρει δημιουργικές λύσεις στην αισθητική αντιμετώπιση των  κτιρίων , σε συνδυασμό με την εξίσου σύγχρονη εξέλιξη του γυαλιού . Καταφανώς είναι το υλικό που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη σύγχρονη οικοδομική για πολλά ακόμα χρόνια , αναπτύσσοντας ακόμα ευρύτερα πεδία εφαρμογής σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους , σε οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες .

Βιοκλιματικά

Η τελευταία εξέλιξη του βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτιρίων , αποκτά συνεχώς έδαφος , με πολλά πεδία εφαρμογής και με δελεαστικά αποτελέσματα . Τα συστήματα αλουμινίου και σε αυτό το τομέα ανταποκρίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό , προσφέροντας άνεση σύνθεσης στον Αρχιτέκτονα , και υψηλή ποιότητα κατασκευής που ανταποκρίνεται πλήρως στους κανονισμούς . Μένει να αναλάβει τις ευθύνες της και η πολιτεία υποστηρίζοντας τη νέα τάση , εφόσον αποδεδειγμένα προσφέρουν τα ανάλογα οικονομικά οφέλη.

Σύγχρονα δομικά υλικά (CE)

Ο χαρακτηρισμός και μόνο <σύγχρονα> υποδυκνύει τη σφαιρική ( λαμβανόμενων υπόψη όλων των παραμέτρων ) εξέταση κάθε υλικού και την υποχρέωση όλων να το αντιμετωπίσουν με μεγάλη σοβαρότητα .

Δεν αρκεί μόνο η εργαστηριακή έρευνα από τον οίκο παραγωγής του και η σχετική γνώση του μελετητή μηχανικού . Θα πρέπει όλοι να σεβαστούν το υλικό :

ο έμπορος που το διαθέτει , να το γνωρίζει και να λειτουργεί ο ίδιος , καταρχήν ως σύμβουλος και κατά δεύτερο λόγο ως πωλητής
ο μελετητής που το προτείνει , να γνωρίζει ότι όλα τα υλικά έχουν τα όρια τους και κανένα δεν αποτελεί πανάκεια για κάθε σχετικό πρόβλημα
ο κατασκευαστής ο οποίος θα σέβεται και θα εφαρμόζει ευλαβικά τις οδηγίες κατά την τοποθέτησή του, του οίκου παραγωγής του υλικού
ο χρήστης που πρέπει να γνωρίζει τις ιδιότητές του και τον τρόπο λειτουργίας συντήρησης και  επισκευής του


Υλικά με την ένδειξη CE πράγματι πείθουν , αλλά δεν αρκεί μόνο να το γράφουν . Χρειάζεται προσπάθεια να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις ιδιότητες του υλικού πριν τη χρήση του.

Μεγάλα Έργα και Αρχιτεκτονική

Τα μεγάλα έργα σύνθετης λειτουργίας και κατά συνέπεια μορφής είναι ήδη μια πραγματικότητα , εφόσον αποτελούν ( μοιραία ίσως ) προϊόν του πολιτισμού μας. Στα έργα αυτά ο Αρχιτέκτων Μελετητής βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο παράγοντες που καταλήγουν να είναι αρνητικοί, το χρόνο και το κόστος. Οι δύο παράγοντες αυτοί απαντούν στο ερώτημα « κλισέ» του επενδυτή : 'πότε και πόσο'.

Ευνόητο είναι λοιπόν ότι η χρήση του αλουμινίου είναι και θα παραμείνει η μόνη λύση.

Αρχιτεκτονικό Τοπίο

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο τομέα των κατασκευών , προϊόντα σοβαρής και συνεχούς έρευνας με στόχο τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης , καθώς και οι αυξανόμενες ανάγκες , οδηγούν σε νέα αντιμετώπιση των κτιρίων κάθε χρήσης. Η εξέλιξη αυτή , που μάλλον φαίνεται να είναι αναπόφευκτη , διαφοροποιεί αισθητά το αρχιτεκτονικό τοπίο στην Ελλάδα, εκτοπίζοντας την παραδοσιακή μορφολογία των κτιρίων στις πόλεις  . Η ανάπτυξη της τεχνολογίας λύνει τα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα , όπως ηλιοφάνεια, καιρικές συνθήκες, ενεργειακή κρίση κλπ με θετικά αποτελέσματα.


ΧΑΡΡΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΕΛΛΗΣ 

ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ -Χ. ΜΠΟΥΓΑΔΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Α.Ε.

 
Loading
12345678910