Συμβουλές για τα κουφώματα σας
Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Εκτύπωση E-mail

Συμβουλές για τα κουφώματα σας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Η επιλογή για τον τύπο κουφώματος που θα χρησιμοποιήσετε ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και τον μηχανικό σας.

Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του σπιτιού ή της οικοδομής, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και φυσικά τις δεσμεύσεις, που επιβάλλονται από την πολεοδομία.

Ιδιαίτερη σημασία αξίζει να δώσετε στα χαρακτηριστικά της απόδοσης και της λειτουργίας των κουφωμάτων έτσι όπως περιγράφονται στα σχετικά πιστοποιητικά.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Συντήρηση Κουφωμάτων

Για να μπορείτε να θαυμάζετε τα κουφώματα σας για πολλά χρόνια, πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω, που αφορούν την καθαριότητα και την σωστή χρήση και συντήρηση των κουφωμάτων:

  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των κουφωμάτων στην οικοδομή, πρέπει να αφαιρεθούν οι προστατευτικές ταινίες και να καθαριστούν οι επιφάνειες.
  • Τα κουφώματα πλένονται προσεκτικά χωρίς χρήση καυστικών καθαριστικών και χωρίς τη χρήση πανιών, βούρτσας, γυαλόχαρτου ή οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορεί να τραυματίσει την επιφάνειά τους ή τους μηχανισμούς τους. Χρησιμοποιείστε ήπια απορρυπαντικά (όπως αυτά για το πλύσιμο των πιάτων).
  • Θα πρέπει προσέξετε και να απομακρύνετε τυχόν ξένα σώματα από τους θαλάμους απορροής των υδάτων (στις κάσες) για να μπορεί το νερό να φεύγει ελεύθερα.
  • Ο καθαρισμός πρέπει να διεξάγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προτείνουμε να γίνεται από 4 έως και 12 φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

    Η απαρχή της διαδικασίας καθαριότητας, είναι καλό να εκκινεί τον Μάρτη και να συνεχίζεται έως και τον Δεκέμβρη. Η διαδικασία καθαριότητας πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ώρες που το κτίριο προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Μετά το πέρας της καθαριότητας, οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με άφθονο καθαρό νερό.
  • Για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας στις κλειδαριές και τις λαβές των κουφωμάτων το φύλλο θα πρέπει να είναι κλειστό.
  • Στα συρόμενα κουφώματα ελέγχουμε τη σωστή κύλιση των φύλλων. Εάν παρατηρήσουμε δυσκολία καλούμε και πάλι τον ειδικό τεχνίτη – συντηρητή της ΕΤΕΜ Building Systems που τα εγκατέστησε.
  • Ανά αραιά χρονικά διαστήματα (μία φορά ανά έτος) ελέγχουμε και τα λάστιχα ή βουρτσάκια στεγάνωσης.
  • Σε περίπτωση που παρατηρούμε δυσκολία κατά τη χρήση των μηχανικών μερών ενός κουφώματος, ποτέ δεν προσπαθούμε να τα θέσουμε σε λειτουργία με βίαιο τρόπο, καλούμε τον ειδικό τεχνίτη – συντηρητή της ΕΤΕΜ Building Systems που τα εγκατέστησε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν επιτρέπεται να γίνεται καθάρισμα του κουφώματος με ορυκτά προϊόντα, λάδι, κοινό γράσο, βενζίνες, διαλύτες. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ζημίας στα προφίλ και τα ελαστικά. Προτείνεται η χρήση μαλακών υγρών απορρυπαντικών (π.χ. για τα πιάτα). Για ειδικού τύπου βρωμιές (π.χ.: σημάδια από μολύβια, άσφαλτο, νερομπογιές, πένες, καύσιμο πετρέλαιο, κόλλες PVC και κοινές όπως UHU, λάκα με βάση το νίτρο, κηρομπογιές, λάκα με βάση το πετρέλαιο) συμβουλευτείτε την εταιρία μας για καλύτερη αντιμετώπιση χωρίς να προκαλέσετε ζημίες στα κουφώματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν επιτρέπεται να τρίβετε τα προφίλ με γυαλόχαρτα, σύρματα, μεταλλικές βούρτσες, μεταλλικές σπάτουλες ή λάμες. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανεπανόρθωτης ζημίας στα υλικά. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να τρίβετε με τα παραπάνω υλικά και τα τζάμια διότι χαράζουν και υποβαθμίζεται η οπτική απόδοσή τους και η αισθητική τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο των προφίλ με πιεστικό μηχάνημα ή λάστιχο ποτίσματος. Υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης των νεροχυτών απορροής που φέρουν τα προφίλ, ενώ είναι πιθανόν να δημιουργηθεί και μόνιμη υγρασία στη βάση του τζαμιού που θα προσβάλλει την στεγάνωσή του και θα προκαλέσει διείσδυση υγρασίας στο διάκενο του μονωτικού τζαμιού.

 
Loading
12345678910